Bugun...


Avrupa'da Dizel'e ilgi azalıyor.
Özellikle Alman otomotiv devlerinden ardı ardına çıkan emisyon skandallarından sonra Avrupa'da dizel yakıtlı araçlara ilgi azalıyor.

facebook-paylas
Tarih: 23-07-2017 17:46
Avrupa'da Dizel'e ilgi azalıyor.

Özellikle Alman otomotiv devlerinden ardı ardına çıkan emisyon skandallarından sonra Avrupa'da dizel yakıtlı araçlara ilgi azalıyor.

Avrupa’nın en büyük dizel pazarına sahip ülkesi Fransa’da dizel otomobillerin payı yüzde 48.2’ye geriledi. Fransa'da geçen yıl bu oran yüzde 54.4 seviyesindeydi.

Skandal öncesinde Avrupa'da yüzde 70'ler seviyesinde olan dizelin payı son 3 yılda yüzde 50'lere kadar geriledi. 2017'de ise ilk kez yüzde 50'nin altına inen dizel otomobillerin payı mayısta yüzde 45.3 oldu. Böylece dizelin payı son yılların en düşük seviyesine geriledi..

Avrupa’da dizel yakıtlı araç pazarında Dizel otomobil satışlarının en fazla düştüğü ülkelerin başında İngiltere geliyor. İngiltere'de dizel satışları mayısta bir önceki yıla göre yüzde 49.4 gibi yüksek oranda gerileyerek 509.7 bin adede indi.

Dizel pazarı Avrupa ülkeleri arasında, tek bir ülkede arttı. İtalya'da dizellerin satışı yüzde 5.5 artarak, 113 bin adede yükseldi.

Ülkemizde de dizel pazarı daralmakta fakat Avrupa ülkelerine kıyasla dizel payının en yüksek olduğu ülkelerden biri olduğumuzda bir gerçek.  

Gelecekte ekonomik yakıt pazarının lideri olması düşünülen elektrikli ve hibrit otoların payı tüm dünyada giderek artıyor. Bir araştırmaya göre, dizelin yerini hibrit ve elektrikli araçlar alacak. Tahminlere göre 2030'da pazarda hibrit araçlar yüzde 28, benzinli motorlu araçlar yüzde 25, elektrikli araçlar yüzde 20, plug in hibrit araçlar yüzde 18, dizel motorlu araçlar ise yüzde 9 pay alacak.






YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
VİDEO GALERİ
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI