Bugun...


Bahçelievler ve Subayevlerine Galeri Yasağı
Büyükşehir Meclisi, kent içindeki 2’nci el oto galerilerine taşınmaları için 1 Mart’a kadar süre verdi. Karara göre, 45 gün içinde taşınmayan galerilerin: ruhsatları iptal edilecek, iş yerleri mühürlenerek kapatılacak.

facebook-paylas
Tarih: 18-01-2016 10:51
Bahçelievler ve Subayevlerine Galeri Yasağı

Ankara’da, yıllardır taşınmaları gündemde olan kent içindeki 2’nci el oto galerileriyle ilgili önemli bir karar, önceki akşam Büyükşehir Belediye Meclisi gündemende görüşüldü. Meclis 2’nci Başkan Vekili Nail Çimen başkanlığındaki Meclis oturumunda, kentte ağırlıklı olarak Bahçelievler ve Aydınlıkevler’de yer alan 2’nci el oto galerilerinin taşınmasını zorunlu kılan Başkanlık Yazısı görüşüldü. Kentte, 2’nci el oto alım satımı (galeri) yapan işyerinin yaygınlaştığına dikkat çekilen Başkanlık Yazısı’nda, vatandaşların ikâmetine ayrılan binaların giriş katlarının 2’nci el oto alım satımı yapan işyeri sahipleri tarafından kiralandığı belirtildi. Satışa sunulan araçların apartman girişlerinde, yol kenarlarında, kaldırımlarda ve zaman zaman da yol ve caddelerde sergilendiğine vurgu yapılan yazıda, araçların birçoğunun LPG’li olduğuna dikkat çekilerek, buralarda bırakılan araçların binalarda ve çevrede bulunan vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit ettiği kaydedildi. Galerilerin büyük risk oluşturduğunun ifade edildiği Başkanlık Yazısı’nda ayrıca, vatandaşların kaldırımlarda rahatça yürüyemedikleri ve trafik akışının da etkilendiğinin altı çizildi. 

Ayn Otomotiv sahibi Mustafa AYANLIOĞLU ile yaptığımız kısa söyleşide şunları ekledi ; 

Buyuksehir Belediye Meclisinde 15.01.2015 tarihinde yayinlanan karara istinaden, 45 gün  gibi kisa bir sure icerisinde söz konusu isyerlerinin kapatilarak tasinma isleminin tamamlanmasi zor gözükmekte. Ayrica valilik tarafindan alinan karar geregi 2008 yilina kadar verilen arac alim satim ruhsatli esnaf sayisi 550 adet gökmekte. Bu tarihten sonra kiralama adi altinda alim satim yapan esnaf sayisiyla söz konusu esnaf sayisinin 1470 civari olduüu bilinmekte. Otonomi alaninda yapilan 550 adet showroom tüm esnaflarin ihtiyaclarini tamamen karsilamayacagi aşikardir. Zorunluluk nedeni ile kiralar istenilen seviyeye çıkartılabilir. 

Buyuksehir belediyesi yetkililerinin esnaflarin magdur olmamasi acisindan farkli bir lokasyonda yeni bir projenin hayata gecirilmesi gerekmektedir.
 

FAALİYETTEN MEN EDİLECEK

Galericilere taşınma için 1 Mart’a kadar süre verilmesinin talep edildiği Başkanlık Yazısı’nda, şu ifadeler yer aldı:
“Şehrimizde bulunan 2’nci el oto alım satımı (galeri) yapan işyerlerinin bu amaçla ayrılan bölgelerine taşınması için 1 Mart 2016 tarihine kadar süre verilmesine, süre sonunda taşınmayan işyerinin ruhsatlı olup faaliyet gösterenlerin ruhsatların iptaline, taşınmaların sağlanmasına takiben taşınmayan işyerlerinin mühürlenerek faaliyetten men edilmesi halinde sorunun çözümüne katkı sağlayacağı düşünülmektedir.”

‘SÜRE YETERLİ Mİ’ SORUSU

Oylama öncesi söz alan MHP Grup Başkan Vekili Ramazan Şimşek, oturumu yöneten Meclis 2’nci Başkan Vekili Nail Çimen’e, “Ankara’nın menfaatine olduğunu biliyoruz. 2’nci el oto alım satımı için yer belli, yalnız fiziki şartları tamamlandı mı? Kış ayı olması sebebiyle 1 Mart taşınmalarına yeterli bir süre mi?” diye sordu. 
Nail Çimen, şu yanıtı verdi: “1 Mart’ın Yeterli olduğunu düşünüyorum. Daha önceden kendilerine gerekli duyurular yapıldı. Ben bizzat kendim gittim gördüm yer gayet güzel havaalanı yolunda Otonomi olarak bilinen yer, gayet uygun. Bir an önce faaliyete girmesini yararlı görüyoruz.”
Konuşmaların ardından Başkanlık Yazısı, AK Parti, CHP ve MHP gruplarının oy birliğiyle kabul edildi. Buna göre bugün itibariyle oto galerilerinin şehir dışına taşınmaları için verilen 45 günlük süre de başlamış oldu.

 






YORUMLAR
2 Yorum

Cemal
27-01-2016 22:39:00

Aydınlıkevler de oturan biri olarak çok rahatsızız bu durumdan, kesinlikle taşınmalıdırlar.

Berkay DEMİRELLİ
23-01-2016 09:27:00
Senelerden beri kalkacak kalktı haberleri var. İnşallah bu sefer doğrudur. Bölge halkını çok fazla mağdur ediyorlar.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
VİDEO GALERİ
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI