Bugun...


Türk üniversite öğrencisinden trafik kazalarını önleyen sistem!
Türk öğrenci 'Kapı Sinyali Bandı' projesi ile trafik kazalarına karşı yeni bir önlem geliştirdi.

facebook-paylas
Tarih: 22-12-2015 12:05
Türk üniversite öğrencisinden trafik kazalarını önleyen sistem!

Türk öğrenci "Kapı Sinyali Bandı" projesi ile trafik kazalarına karşı yeni bir önlem geliştirdi.

Foto: Webtekno

Dünyada en çok can ve mal kaybının yaşandığı olaylardan biri olan trafik kazalarında sürücülerin dikkatli olsalar dahi farklı etmenlerden dolayı kaza geçirdiği durumlar da söz konusu olabiliyor.

Bu konuda çeşitli çalışmalar yapılıyor olsa da tam manasıyla güvenlik söz konusu değilken ülkemizdeki mucitlerin bir yenisi olan üniversite öğrencisi Muhammed Ali Balkaya tarafından oldukça dikkat çekici bir yöntem geliştirildi.

Webtekno’nun yer verdiği habere göre Tübitak tarafından da desteklenen proje olan “Kapı Sinyali Bandı” adı verilen sistem ile ışık yetersizliğinden kaynaklanan kazaların önüne geçmeye çalışacak. Dikiz aynalarında ve araçların önlerinde ve arkasında bulunan sinyal lambaları ile ortak çalışan bu sistemde aracın kapı şeritlerine yerleştirilen led lambalar ile aracın dönüşü sırasında çok daha dikkat çekici olacak ve bu sayede araçların trafik kazalarına karışma oranı da düşülmesi amaçlanıyor.

Fırat Üniversitesi Otomobil Mühendisliği öğrencisi olan Balkaya, dörtlü sinyaller ile birlikte aracın sağ ve solunda olmak üzere toplamda 24 lambanın bulunduğu sistemin tamamen yanarak, arıcı maksimum seviyede görünür kıldığını söylemekte. Geliştirilme aşamasında olan projede yavaş yavaş sona gelinmiş durumda.






YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
VİDEO GALERİ
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI