Bugun...


Asta H ve Astra J Karşılaştırması
Merhaba ankaraotohaber okuyucuları bu yazıda Opel fenomeni olan satış rekorları kıran Astra H Kasa (Astra Classic III) 1.3 CDTI Enjoy ve Astra’nın bir önceki kasası Astra J 1.3 CDTI Edition Plus modellerini karşılaştıracağım.

facebook-paylas
Tarih: 09-12-2015 09:18
Asta H ve Astra J Karşılaştırması

Tasarım

Astra H tasarımı zaman içerisinde ufak tefek değişikliklere uğrasa da 2004 yılından gelen çizgilere sahip. Şahsi fikrim Opel çizgisini taşıyan özgün tasarım, halen cazibesini koruyor bence.

Özgün diyorum çünkü artık benzer sınıftaki araba tasarımları birbirine benzemeye başladı sanki.

Astra J kasa daha modern, şık ve güncel hatlara sahip, yukarda da dediğim gibi aynı sınıfın diğer modelleri birbirlerine benziyor. Astra J ye şöyle bir eleştirim olabilir; Arka far tasarımı çok klasik daha modern tasarıma sahip olabilirdi. Mesela far etrafı krom veya bagaj kapağı ortası çizgilerinde daha modern çizgilere sahip olabilirdi.

Boyut ve Ağırlık değerlerine gelirsek; Astra J, H Kasaya göre yaklaşık 10 santim daha uzun ve 10 santim daha geniş bu durum iç hacim genişliği ve dış görünüşteki heybetle kendisini gösteriyor.

Ağırlık olarak Astra J 1333 Kg, Astra H 1280 Kg’ye sahip burada da J kasanın yaklaşık 50 Kg daha ağır olduğunu görüyoruz.

Araç iç tasarımına gelecek olursak; Astra H da ön ve arka cam daha panoramik daha geniş açıya sahipti fakat Astra J de öyle değil maalesef, ön taraftaki kelebek cam tüm görüş açısını kısıtlamış. Nedense bu jenerasyondaki tüm diğer markalarda benzer sorun var.

Astra J de İç tasarım daha gösterişli ve ferah, belki biraz daha sade olabilirdi ama şık tasarım dikkat çekiyor. Astra H da araç içeresinde cep telefonu ve bardak gibi eşyaları koyabileceğiniz hiçbir yer yoktu ama Astra J de nerdeyse her yerde var.  Malzeme kalitesi Astra H da olduğu gibi kaliteli, yumuşak malzeme, direksiyon deri ve ergonomik, direksiyon tuşlarının kullanımı her iki modelde pratik. Aracın teknik verilerine göre bağaj Astra H a göre 10 Litre daha geniş ama bu çok fark edilebilir bir durum değil maalesef.

Performans

Performans değerleri ve tüketime de yansımış yeni teknoloji, Astra H kasa 90 Beygir üretirken Astra J 95 Beygir üretmekte, fakat bu durum şaşırtıcı şekilde tork değerlerine yansımamış Astra H 200 Nm tork üretirken Astra J de 190 Nm üretimekte.

Astra J Şehir içi 4,6 litre,  Şehir Dışı 3,6 ile Astra H ‘dan ortalama 1,5 litre daha az tüketiyor.

Astra H da en büyük sorun 6 ileri şanzımandaki hantallık. Bu durum hem düz hem easytronic viteslerde aynı maalesef. 1. Vites aşırı kısa 2 viteste iste düşük devirdeyseniz araç yığılıyor, easytronic şanzımanda vites geçişleri çok belirgin ve rahatsız ediyor.

Astra J de Opel mühendisleri bu sorunu halletmişler diyebilirim. Aracın ilk kalkışdaki ivmelenmede hiç sorun yaşanmıyor. Selefindeki gibi düşük viteste yığılma yok. Şanzıman ve  yeni nesil motor teknolojisi farklından kaynaklan gücü Astra J de hissedebiliyorsunuz.

Astra H da direksiyon aşırı derecede sertti, Astra J de tüm sınıftaki modellerden daha yumuşak nerdeyse. Tüm Astralarda olduğu gibi yol tutuşu, viraj performansında sınıfının önemli aktörü diyebilirim.

Sonuç olarak her iki kuşak Astra'da herzaman kendi dönemlerinin önemli aktörleri olmuş, satışlarda herzaman üst sıralarda kendine yer bulmuş modeller. 

Astra J kasanın her anlamda Astra H'a karşı son teknoloji olması avantajını herzaman taşıdığını söylemek yanlış olmaz.

Herkese Kazasız Sürüşler Dilerim..

ALPARSLAN USTA






YORUMLAR

Kanuni
04-11-2017 06:39:00
H ile J kasa farkını yalın anlatmış. Biraz da hillholder(yokuş kalkış desteği) nden , yarı ve tam otomatik vites farkından ( düz ve easytronic den bahsetmiş ama...) bahsetseydi daha iyi olurdu . Her şeye rağmen teşekkürler Alparslan Usta .

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
VİDEO GALERİ
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI