Bugun...


Ankara'da Park ücretleri yeniden başladı..
Otoparkçılar, Mahkeme Kararıyla Ankara'da Tekrar Park Ücreti Almaya Başladı

facebook-paylas
Tarih: 28-12-2015 10:54
Ankara'da Park ücretleri yeniden başladı..

15 Temmuz 2015’te olaylı bir şekilde sona erdirilen yol boyu ücretli otopark uygulaması, 6 ay sonra Talatpaşa Bulvarı’nda yeniden başlandı. 11. İdare Mahkemesi’nden çıkan ‘yürütmeyi durdurma’ kararı ile Talatpaşa Bulvarı’ndaki otopark işletmecisi, park eden araçlardan ücret talebinde bulunuyor. Çevredeki esnaflar ise kararla ilgili kendilerine bilgi gelmediği için tepki gösteriyor.

Ankara’da 15 Temmuz 2015 tarihinde bir esnafın hayatını kaybetmesiyle son bulan otopark uygulaması Talatpaşa Bulvarı’nda tekrar başladı. 11. İdare Mahkemesi’nin kararını gerekçe gösteren otopark görevlileri park eden araçlardan ücret talebinde bulunuyor. Görevliler araçların park etmesi için onlara yol gösteriyor. Onlardan ücret talebinde bulunuyor. Otopark görevlilerinin park eden araçlardan tekrar ücret almaya başlamasıyla bulvar üzerindeki esnaflar ve oraya gelen vatandaşlar durumdan tedirgin olduklarını dile getirdi.

Talatpaşa Bulvarı üzerinde esnaflar kendilerine herhangi bir açıklama yapılmadığını aktardı. Hangi gerekçeye göre ücret almaya başladıklarını yetkililerden öğrenmek istediklerini dile getiren ve ismini vermek istemeyen bir esnaf, "Müşterilerim kısa süreli de olsa park edemiyor, bu yüzden müşterilerin buraya gelmek istemiyor." açıklamasında bulundu. Esnaf, Talatpaşa Bulvarı’nın ücretli mi yoksa ücretsiz mi olduğu hakkında kesin bilgiye sahip değil. Esnaf kendilerine Büyükşehir Belediyesi tarafından bir açıklama yapılması gerektiğini ifade etti.

TALATPAŞA BULVARI ÜZERİNDEN OTOPARK ÜCRETİ ALINMASININ GEREKÇESİ

11. İdare Mahkemesi’nin, ‘yol kenarı otoparkı’ döneminin yeniden başlamasının önünü açan kararının gerekçesi şöyle: “Davacı tarafından 25 yıllığına kiralanan otopark alanının, sözleşme hükümlerine uygun olarak kullanıldığı sürece kiraya verenlerin tek taraflı kararıyla fesih edilemeyeceğinden, kira sözleşmesinin iptaline ilişkin dava konusu Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 10 Temmuz 2015 tarih ve 1320 sayılı kararında ve geçerli bir kira sözleşmesi olmadığından bahisle tesis edilen iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatın iptaline ilişkin işlemde ve davacının otoparkçılık faaliyeti yapmamasına ilişkin işlemde hukuka uyarlık bulunmamıştır. Açıklanan nedenlerle davacı itirazının kabulüne, yürütmenin durdurulması talebinin reddine yönelik olarak Ankara 11. İdare Mahkemesi’nce verilen 04 Kasım 2014 gün ve E:2015/2008 sayılı kararın kaldırılmasına, 2577 sayılı yasanın 27’nci maddesinde belirtilen açıkça hukuka aykırılık ve telafisi güç ve imkansız zararların doğması koşulu birlikte gerçekleştiğinden dava konusu işlemlerin yürütmesinin durdurulmasına 18 Aralık 2015 gününde oybirliğiyle karar verildi.”






YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
VİDEO GALERİ
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI