Bugun...


DOĞRU VE UYGUN LASTİĞİ NASIL VE NEREDEN SEÇECEĞİZ?

facebook-paylas
Tarih: 14-12-2023 11:38
DOĞRU VE UYGUN LASTİĞİ NASIL VE NEREDEN SEÇECEĞİZ?

DOĞRU LASTİK KULLANIMI

 

Yapılan araştırmalar sonucunda net bir oran verilemese de, trafik kazalarına yol açan sebepler arasında “yanlış ve bilinçsiz lastik kullanımı”nın önemli bir yer tuttuğu görülmektedir.

DOĞRU VE UYGUN LASTİĞİ NASIL VE NEREDEN SEÇECEĞİZ?

Lastik, araç kullanıcısını ve aracı hem ”yol”a hem de “hayat”a bağlar. Araç üreticileri, lastiği bu nedenle “can güvenliğini en yüksek derecede ilgilendiren ürün” olarak kabul eder. Aracınız hangi yol, yük, hız ve sürücü koşulunda olursa olsun, fren, çekiş, konfor ve yük taşıma gibi özellikleri ile lastiğinizin hep mükemmel sonuçlar vermesi beklenir.

Oysa aracınızı yola ve sizi hayata bağlayan şey sadece “lastiğin yola bastığı alan” kadardır. Bu alanı doğru kullanmazsanız, kendi hayatınızı, araçtaki yolcuların hayatını ve aracınızı büyük tehlikeye atmış olursunuz.

Araç üreticileri aracın dizaynı aşamasında o aracın hangi koşullarda hizmet edeceğini baştan tespit ederler (yol, yük, hız, sürücü vb.). Tespit edilen nitelikteki aracı taşıyacak lastik ebadı ve özellikleri de saptandıktan sonra artık lastik üreticilerinin dizayn, test-onay ve üretim maratonu başlar. Homologasyon (onay, kabul) süreci dediğimiz bu süreç, araç satışa sunulacağı hali alana kadar sürer. Seçilen ve onaylanan lastik, artık o araç için en uygun lastiktir. Bundan sonraki aşamada, çok güçlü ve yüksek bir Ar-Ge kabiliyeti ile donanmış olan lastik üreticileri, araç üreticileri ile birlikte test ederek onayladıkları en uygun lastiği üretmeye başlarlar.
Tüketicilerin yapacağı şey ise araçlarına yeni lastik takarken üreticinin onayladığı, araç üzerinde gelen ve tavsiye ettiği lastik ebadını tercih etmesi, seçmesi ve kullanmasıdır. Aracınız için en doğru lastik ebadı, araç üreticisinin belirlediği ebattır.

Araç üreticileri, özel amaçlı araçlar hariç, araçlarını üretirken genel olarak bilinen adı ile yaz lastiği takarlar. Ancak aracınızı kullanırken karşılaşacağınız yol ve hava şartları, kullanacağınız lastiğin farklı özelliklere sahip olmasını gerektirebilir.
Lastik üreticileri, bir taraftan araç üreticisinin onayladığı lastiği üretirken, bir yandan da ürettikleri lastiklerin maksimum performans göstermesi için çalışmalarını sürdürürler. Farklı hava ve yol koşulları için en uygun lastikleri yaratmaya ve üretmeye odaklanırlar. Artık çok yüksek bir teknolojinin ürünü olan lastikler, birçok koşulda bir lastikten beklenen tüm performans unsurlarını sağlamaya hazırdır.

LÜTFEN UNUTMAYINIZ !

ARACINIZ İÇİN EN DOĞRU LASTİK, ARAÇ ÜRETİCİSİNİN BELİRLEDİĞİ VE ARACA ORİJİNAL OLARAK TAKTIĞI EBATTAKİ LASTİKTİR.




Kaynak: https://www.lasid.com.tr



YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
VİDEO GALERİ
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI