Bugun...


Amerika'ya model olduk !
Dünya Otomotiv devi General Motors, Türkiye OPEL operasyonlarını İzmir Torbalı’dan yürüten merkezinin, uyguladıkları ABC Satış Stratesini ABD’ye örnek olarak gösterdi.

facebook-paylas
Tarih: 09-02-2016 16:48
Amerika'ya model olduk !

GENERAL Motors’un Satış Sonrası Avrupa Pazarlama Direktörü Todd Gaffner, 2 yıl önce 25 milyon Euro’luk yatırımla hayata geçirdikleri ABC Satış Stratejisi’nin Türkiye’deki durumunu görmek için Opel bayilerini ziyaret etti. Gaffner, ABC Satış Stratejisi kapsamında Türkiye’deki Opel araç parkının yüzde 50’sinin kayıt altına alındığını söyledi, “Bu oran Avrupa’da yüzde 30 oranında. General Motors, ürkiye’deki başarıyı inceledikten sonra sistemi Amerika da uygulamaya karar verdi” dedi.

450 BİN ADET OPEL’İN %50’Sİ SİSTEME KAYIT OLMUŞ DURUMDA

General Motors Türkiye Satış Sonrası ve Müşteri İlişkileri Operasyonları Müdürü Alpagut Girgin ile Todd Gaffner, Opel’in Türkiye’deki en büyük bayilerinden Ankara merkezli Reis Şirketler Grubu'na bağlı Reis Otomotiv’de konuyla ilgili bilgi verdi. Uygulanan sistemin bir sonraki bakım tarihini öğrenmek, yetkili servis fırsatlarından haberdar olmak, on-line servis randevusu ve teknik aksiyon bilgilendirmeleri almak gibi birçok hizmet sunduğunu ifade eden Gaffner;

"ABC Satış Stratejisi müşteri memnuniyeti, müşterilerin sadakatinin korunması ve tekrar sadık müşteri yaratılması için Avrupa bazında devreye alınan bir proje. Avrupa’da önemli bir noktada olan Türkiye’de de bu sistemi hayata geçirdik. Müşterimiz dijital platformda her türlü bilgiye bu sistem sayesinde ulaşabiliyor. Türkiye şu anda ABC’yi en iyi uygulayan ülke konumunda. 215 bin aktif müşteri myOpel’e kaydını yaptırdı."

Türkiye'de son 10 yıllık verilere bakıldığında 450 bin adet Opel aracı var. Yani yüzde 50’si sisteme kayıt olmuş. Bu oran Avrupa’da yüzde 30.”

SATIŞLARI ARTIRACAK

Araç kullanıcısına özel teklifler sunan, kampanyalardan haber eden ve dijital servis deneyimi yaşatan sistemin Türkiye’deki başarısının Amerika’nın da dikkatini çektiğini ifade eden Todd Gaffner, “6 ay önce Amerika’dan bir ekip Türkiye’ye geldi. Sistemin en başarılı uygulandığı Türkiye'de uygulamayı yerinde inceledi ve Türkiye’deki başarı onlara referans oldu. Sistemi Amerika’da da uygulamaya karar verdiler. Burada da Türkiye’nin başarısı büyük. Bu sistem satışlarımıza da olumlu yansıyacak. Yapılan araştırmalara göre satış sonrası hizmetten memnun olan müşterinin yüzde 80’i yeni araç alma noktasında aynı markayı seçiyor. Güçlenen otomotiv yapımızla bunun için çalışıyoruz” diye konuştu.






YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
VİDEO GALERİ
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI