Bugun...


Cam Filmi Olanlar Dikkat
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yönetmelik değişikliğiyle araçlarda cam filmi ve renkli cama yeniden yasak geldi. Ceza yiyerek öğrendikleri yeni yasak vatandaşı kızdırdı..

facebook-paylas
Tarih: 23-10-2017 15:57
Cam Filmi Olanlar Dikkat

Süs, Güvenlik, Sağlık problemleri nedeniyle araçlarda cam filmi tercih edilmekte ancak bu işlemi yaptıran araç sahiplerine, geçtiğimiz günlerde  Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılan yönetmelik değişikliğiyle artık ceza uygulanıyor. Bir çok vatandaş bu uygulamanın yapıldığını ceza yiyerek öğrendi.

Ankara Oto sanayi sitesinde yaptığımız görüşmeler de " Esnaf bir kalkıyor bir geliyor bizde ne yapacağımızı şaşırdık " şeklinde söylüyorlar. Cam filmi takmanın da çıkarmanın da aşağı yukarı aynı fiyata geldiğini söyleyen Esnaf  “Cam filmini sökmesi  aracın modeline kalitesine göre değişir ama ortalama bir fiyat söylersek  100-200 TL’ye  arasına söküyoruz. Cam filmi takmak isteyenlerde 250 TL den başlayan fiyatlara ve kalitesine göre değişiyor. 

Ne zamandan beri cam filmi taktırmak yasaklandı ? 

Bakanlık, 26 Ekim 2016'da yayımladığı yönetmelikle, bir yıl sonra yürürlüğe girecek şekilde sürücülerin araçlarına onaylı cam filmi takmasını, ön cam hariç serbest bırakmıştı.

Geçtiğimiz yıl serbest bırakılan cam filmiyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Çok tartışılan cam filmi ve renkli cam yönetmelikte belirtilen kontrol mekanizması ve teknik şartlar sağlanamadığı gerekçesiyle iptal edildi. Cam filmi yasağını içeren madde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının, Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Film taktırmaya ayrı söktürmeye de ayrı para ödeyen vatandaşlar şikayetlerini sosyal medya, Bimer ve cimere bildiriyorar. Önümüzdeki günlerde ise ne olacağı merak ile bekleniyor. 

Şikayet Başvuru






YORUMLAR

Hasan
24-10-2017 13:55:00

Ya arkadaş 1 yıl önce yine serbest diye açıkladınız gittik film taktırdık. Şimdi yine yasaklıyorsunuz... EE hem taktırma hemde söktürme parası mı ödeyeceğiz.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
VİDEO GALERİ
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI