Bugun...


Tofaş’ın Egea’sı İtalya’ya 3 Ay Erken Gidiyor!
Tofaş’ın ürettiği Egea yoğun taleple karşı karşıya. Özellikle yurt dışından gelen talepler sonrasında ihracatı 3 ay erkene çekme kararı alındı. Tofaş, İç pazara da araç yetiştiremiyor.

facebook-paylas
Tarih: 22-12-2015 11:59
Tofaş’ın Egea’sı İtalya’ya 3 Ay Erken Gidiyor!

Tofaş’ın ürettiği Egea yoğun taleple karşı karşıya. Özellikle yurt dışından gelen talepler sonrasında ihracatı 3 ay erkene çekme kararı alındı. Tofaş, İç pazara da araç yetiştiremiyor. Adeta Türkiye ve İtalya, Egea için yarışıyor. Tofaş, tarihinin en büyük yatırım hamlesine start verdi. Egea projesi beklentileri bir hayli aştı. 1 milyar dolarlık projede ilk ürün Egea Sedan, Türkiye ile İtalya arasında ufak çaplı krize neden oldu. Tatlı bir rekabet yaşanıyor Egea, dünyada ilk olarak Türkiye’de satışa sunuldu. Yurt dışından yoğun talep geldi ve ihracat 3 ay erkene çekildi. Araç ismini Ege Denizinden aldı. Egea’nın İtalya’daki satış tarihi Şubat 2016’dan Aralık 2015’e alındı. Buna bir de iç pazardan gelen yoğun talep gelince, Tofaş’ın tüm stratejisi şaşmış durumda. Şirket, talebi karşılamakta zorlanıyor.

İki ülke daha fazla otomobil alabilmek için kıran kırana bir tatlı bir rekabete girişmiş durumda. Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, konuyla ilgili olarak, “Tofaş’ın ürettiği Egea’yı kim alacak mücadelesini veriyoruz. Biz iç pazara daha çok Egea vermeye çalışırken, İtalya da aracı bir an önce ithal edip kendi ülkesinde satışa sunmak istiyor” diye konuştu. “Bu yıl ihracat planı yoktu” Eroldu, Egea’nın İtalya’da da satışa çıktığını belirterek, “2015’te ihracat planlamıyorduk. Ancak yüksek taleple Egea’yı Tipo ismiyle İtalya, İspanya, Sırbistan ve Belçika’ya ihraç edeceğiz. Bu yıl 4 bin araç göndermeyi planlıyoruz. 2016 hedefimiz 100 bin adet” dedi. Son bir not: Araç yurt dışında Tipo adıyla satılacak.
Haberin videosunu izlemek görseller için tıklayın.

 

Octavia Türkiye’de Yeni Bir Rekora Koşuyor






YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
VİDEO GALERİ
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI