Bugun...


Otomotiv Sanayii Derneğinden Önemli Tavsiyeler
"2017 yılında da üretim ve ihracatın rekora koştuğunu ancak başarının sürdürülebilir kılınması için iç pazarın özellikle ticari araçlarda canlandırılması gerektir "

facebook-paylas
Tarih: 23-07-2017 17:27
Otomotiv Sanayii Derneğinden Önemli Tavsiyeler

2017 Ocak-Haziran döneminde iç pazarda toplam satışların yüzde 9 oranında düştüğünü belirten Otomotiv Sanayii Derneği’nin (OSD) Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Önen, “Yılın ilk aylarında başlayan iç pazardaki daralmanın üretimimizi negatif etkilemesinden endişe ediyorduk. Ancak AB pazarlarındaki istikrarlı büyümenin devam etmesi ve sanayimizin otomobil grubunda üretimine başladığı yeni ürünlerin etkisiyle üretim ve ihracatta sanayi tarihimizin en yüksek rakamları ile yeni rekorlara ulaşılacak bir yıl olmasını bekliyoruz. Toplamda 1 milyon 650 bin adet üzerinde araç üretimi, 1 milyon 350 bin adet üzerinde araç ihracatı ve 27 milyar doları aşan ihracat rakamı hedefliyoruz” dedi.

Önen, “OSD'nin ocak-haziran dönemi raporuna göre ilk altı ayda toplam üretim yüzde 20, otomobil üretimi ise yüzde 36 oranında arttı. Bu dönemde toplam üretim 869 bin adet, otomobil üretimi ise 602 bin adet düzeyinde gerçekleşti. Toplam otomotiv ihracatı adet bazında yüzde 29 oranında artarken, otomobil ihracatı ise yüzde 48 oranında artış gösterdi. Bu dönemde, toplam ihracat 714 bin adet, otomobil ihracatı ise 504 bin adet düzeyinde gerçekleşti. Bu dönemde toplam otomotiv ihracatı 14.5 milyar dolar olarak gerçekleşirken otomobil ihracatı yüzde 71 artarak 6.1 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti.”






YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
VİDEO GALERİ
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI