Bugun...


Aracınızın Kontrollerini Yaptırmadan Yola Çıkmayın!

facebook-paylas
Tarih: 19-01-2016 22:42
Aracınızın Kontrollerini Yaptırmadan Yola Çıkmayın!

Okulların yarıyıl tatili geldi çattı. 15 günlük tatili fırsat bilip uzun yola çıkacak olan okuyucularıza araçlarıyla ilgili ufak bir hatırlarma.

  • Arabanızın Bakımını Yaptırın; Arabanızın bakımı yaklaştıysa uzun yola çıkınca bir anda yüksek kilometreler yapacağınızı unutmayın. Otomobilin sağlıklı çalışması, filtrelerin tıkanıp arıza çıkarmaması ve yakıt tüketiminin artmaması için yola çıkmadan bakım yaptırmayı ihmal etmeyin.
  • Sıvı, Silecek ve Aydınlatma Kontrolü; Özellikle motor yağının eksilmesi ve arabanızın hararet yapması risklerine karşı sıvı kontrollerinin yapılması, ek olarak farkların, sinyallerin ve sileceklerin de sürüş güvenliğiniz için düzgün çalışıyor olması için kontrol edilmesi gerekmektedir.
  • Lastik ve Ön Düzen Kontolleri; Uzun yolculuklarda lastiklerinizin önemi bir kat daha artmaktadır. Zamanı geçmiş veya aşınmış lastikler fren mesafelerinde ciddi farklar yaratmaktadır. Bununla birlikte alt takım parçalarının kontrol edilip bozuk aksamların değiştirilmesi gerek viraj almakta gerekse sürüş konforunda ciddi farklar yaratmaktadır. 
  • Sıvı Kaçak Kontrolleri; Sıvı kaçakları genelde kolay çözülen, ilgilenilmediğinde ise yüksek oranda başınızı ağrıtan sorunların başında gelmektedir. Arabanın altına bakarak herhangi bir kaçak kolayca tespit edilebilmektedir.

​Kazasız sürüşler dileriz.






YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
VİDEO GALERİ
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI