Bugun...


Huntsman, Türkiye’deki tesisini yeniden inşa edecek

facebook-paylas
Tarih: 05-10-2020 21:41
Huntsman, Türkiye’deki tesisini yeniden inşa edecek

Huntsman’ın İstanbul’da yeniden inşa edeceği poliüretan tesisi mühendislik ve kalite bakımından en yüksek standartlara sahip olacak. Aynı zamanda Türkiye ve Orta Doğu'da Huntsman Building Solutions (HBS) için bir büyüme platformu işlevi görecek tesisin inşasının 2021’in son çeyreğinde bitirilmesi hedefleniyor. Tesisin faaliyete geçmesiyle ayrıca yıllık yüz milyonlarca PET şişenin geri dönüşümü sağlanarak, şirketin döngüsel ekonomiye katkısı arttırılacak ve bu sayede söz konusu tesis sürdürülebilir bir yatırım haline de gelecek.

Huntsman Corporation, tüketiciler ve endüstriyel müşteriler için çok uluslu bir Amerikan kimyasal ürün üreticisi ve pazarlamacısıdır. Huntsman, BMW, GE, Chevron, Procter & Gamble ve Unilever gibi müşteriler için çeşitli poliüretanlar, performans ürünleri ve yapıştırıcılar üretir. The Woodlands, Texas'taki genel merkezleri ve Utah Salt Lake City'deki yönetici ofisleriyle, 30'dan fazla ülkede 100'den fazla üretim, Ar-Ge ve operasyon tesisi işletiyor ve dört iş bölümünde yaklaşık 10.000 çalışanı istihdam ediyor. 

Otomotiv endüstrisi, hafif malzemelere, alternatif güç aktarma organlarına ve biyo-bazlı ürünlerin benimsenmesine odaklanarak araçların hem üretiminde hem de kullanımında sürdürülebilirliğe doğru devrim niteliğinde bir geçiş yaşamaktadır.
Huntsman Corporation (NYSE: HUN), bugün yaptığı açıklamada, İstanbul’da bulunan şirkete bağlı poliüretan tesisinin yeniden inşa edilmesinin planlandığını duyurdu. Huntsman tarafından aynı arazi üzerinde yapılacak birinci sınıf tesisin ve teknik merkezin, EHS (Çevre, İş Sağlığı ve Güvenlik), mühendislik ve kalite bakımından en yüksek standartları karşılayabilecek niteliklere sahip olacağının da belirtildiği açıklamaya göre; yeni tesisin inşasının 2021’in son çeyreğinde bitirilmesi hedefleniyor.

İnşa edilecek yeni ve birinci sınıf tesis, polyester polioller, karışımlar, MDI prepolimerleri, sprey köpük ve poliüre üretim kapasitesine sahip olacak. Huntsman’ın tescilli TEROL® teknolojisinin kullanılacağı tesiste, yıllık yüz milyonlarca PET şişenin geri dönüşümü sağlanarak, şirketin döngüsel ekonomiye katkısı arttırılacak ve bu sayede söz konusu tesis sürdürülebilir bir yatırım haline gelecek. Tesis aynı zamanda Türkiye ve Orta Doğu'da Huntsman Building Solutions (HBS) için bir büyüme platformu işlevi görecek. HBS, dünyanın önde gelen Sprey Poliüretan Köpük sağlayıcılarından biri olup, aynı zamanda dünyanın en büyük beşinci yalıtım imalatçısı konumunda bulunuyor.

Huntsman Polyurethanes Avrupa, Afrika, Orta Doğu ve Hindistan Bölgesinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Steen Weien Hansen, konuyla ilgili şu açıklamada bulundu: “2021’de Huntsman’ın EMA’yı satın almasının üzerinden on yıl geçmiş olacak. Tesisin yeniden inşası, eskisinden daha iyi bir yeniden yapılanmayı başarmamızı ve Türkiye’deki poliüretan endüstrisinin merkezinde yürüttüğümüz ekip çalışmasına devam edebilmemizi sağlayacak. Türkiye, Avrupa'nın ikinci en büyük MDI bazlı poliüretan pazarı. Türkiye ayrıca, cazip demografik özellikleri ve geniş imalat sektörü sayesinde yüksek büyüme oranının yanı sıra çok sayıda endüstriyel pazar ve tüketici pazarı segmentine erişim sunuyor.”






YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
VİDEO GALERİ
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI