Bugun...


2.el araç satış fiyatlarındaki düşüş yavaşladı
İkinci el araç piyasasının nabzını tutan ekim ayı VavaAI fiyat endeksini açıkladı. Endekse göre eylül ayında yüzde 8 düşüş gösteren ikinci el araç fiyatları, ekim ayında da gerilemesini sürdürdü. Ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 4’lük bir düşüşün yaşandığı ikinci el fiyatlarında, en büyük gerileme C segmentinde görüldü.

facebook-paylas
Tarih: 08-12-2023 20:18
2.el araç satış fiyatlarındaki düşüş yavaşladı

İkinci el araç pazarında değişen fiyatlara karşı toplumu doğru bilgilendirmeyi amaçlayan VavaCars, araç almak isteyenlere öngörü sağlamak adına ağustos ayından bu yana düzenli olarak yayımladığı ‘VavaAI Fiyat Endeksi’nin ekim sonuçlarını açıkladı. VavaCars’ın kamuya açık verilerinin analizini yaparak üçüncü kez yayınladığı fiyat endeksine göre, ikinci el araç fiyatları eylül ayında girdiği düşüş trendini ekim ayında da sürdürdü.

Rapora göre ikinci el fiyatları ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 4 geriledi. Online ilan sitelerindeki yüksek fiyatlara rağmen ortaya çıkan düşüş, eylül ayındaki yüzde 8’lik düşüşe göre azalmış olsa da gerçek piyasalarda etkisini hissettirmeye devam etti. Endeks sonuçlarını değerlendiren VavaCars Perakende Grup Başkanı Serdıl Gözelekli, düşen fiyatlarla birlikte ikinci el araç alımlarının avantajlı hale gelmeye ve biriken talebi tetiklemeye başladığını söyledi.  






YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
VİDEO GALERİ
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI