Bugun...


Plaka Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?
Yeni bir araç alacaksınız, araç hakkında olumsuz bir bilgi var mı? öğrenmek istiyorsunuz. Araç plaka sorgulama işlemlerinizi hem internet üzerinden hem de kısa mesaj vasıtasıyla gerçekleştirebilirsiniz. Aracın plakasına ait cezaları, hasar kayıtlarını ve kaza raporlarını görüntülemenin yollarına ait tüm detayları bu yazıda anlattık.

facebook-paylas
Tarih: 03-10-2017 08:52
Plaka Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

Plaka sorgulama işlemi için 4 seçenek bulunur. Bu seçenekler; SMS, E-Devlet, Emniyet Genel Müdürlüğü internet sitesi, Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi ile sorgulama işlemidir. Yapılacak olan sorgulama işlemi sonucunda araçta hangi parçanın değiştirildiği, araca ait cezalar, hasar kayıtları ve kaza raporları öğrenilebilir.

PLAKA SORGULAMA İŞLEMİ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

ARAÇ SORGULAMA HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

PLAKA SORGULAMA HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

E-DEVLET İLE ARAÇ PLAKA SORGULAMA

E-Devlet üzerinden araç plaka sorgulaması için turkiye.gov.tr internet sitesinden sisteme giriş yapılmalıdır. Sisteme giriş için mobil imza, E-imza, internet bankacılığı, E-Devlet şifresi ve mobil bankacılık olmak üzere beş seçenek yer alır. Bu giriş seçeneklerinden birisiyle sisteme girildikten sonra, e-Hizmetler bölümü açılır. Burada yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü bağlantısı üzerinden ‘’Araç Plaka Sorgulama’’ bağlantısı ile sorgulama yapılabilir. Sorgulama sonucunda aracın markası, rengi, modeli, sahip belge tarihi ve tescil birimi bilgileri öğrenilebilir. Bunlar dışında hak mahrumiyeti ve aracın çalıntı olup olmadığı bilgilerine de erişilebilir.

SMS İLE ARAÇ PLAKA SORGULAMA

 Araç plaka sorgulama işlemleri, tüm operatör kullanıcıları tarafından yapılabilir. Sorgulama için gönderilen her mesaj 7 Türk Lirası ile ücretlendirilir. SMS ile değişen parça sorgulaması için ‘’PARCA PLAKA’’ yazılarak 5664’e mesaj gönderilmelidir. Örneğin; PARCA 06ABC12345

‘’DETAY boşluk Plaka’’ yazılarak aracın son sahiplik süresi, trafiğe çıkış tarihi, toplam kaskolu ve kaskosuz olduğu süre bilgisi görülebilir. Hasar geçmişi sorgulaması için de aracın plakası yazılarak 5664’e gönderilmelidir. Sorgulama ile aracın plakası değişmiş bile olsa hasar geçmişi öğrenilebilir. Bu bilgiler dışında SMS ile araç detay sorgulama, kasko sigorta durumu sorgulama, trafik sorgulama, tutanak sorgulama ve poliçe sorgulama işlemi yapılabilir.

 EGM İLE ARAÇ PLAKA SORGULAMA

 Emniyet Genel Müdürlüğü internet sitesinden sorgulama işlemi, siteye girildikten sonra ‘’Trafik Cezası ve Otopark Sorgulama’’ bağlantısı kullanılarak yapılır. Açılan bölümden ad, soyad, doğum tarihi ve T.C. kimlik numarası bilgilerinin girilmesi gereklidir. Sorgulama ile son bir yıla ait trafik cezalarına ulaşılabilir.

SİGORTA BİLGİ VE GÖZETİM MERKEZİ İLE ARAÇ PLAKA SORGULAMA

 Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi ile araç sorgulama işlemi için, internet sitesine girilir. Ardından ‘’Sorgulamalar ve Online İşlemler’’ menüsü açılır. Açılan menü üzerinden sorgulama yapılacak bağlantıya girilerek, araç plakası ve T.C. kimlik numarası ilgili yerlere eksiksiz olarak yazılarak araç plaka sorgulama işlemi gerçekleştirilir.






YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
VİDEO GALERİ
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI