Bugun...


Kış tatillerinin en gözde rotası Abant oldu
Özel araçlarıyla seyahat tercih edenlerin rotaları, kış mevsimiyle beraber değişmeye başladı. Kış aylarında arabalı seyahatlerde en sık tercih edilen tatil rotası Abant oldu. İlk 5 içerisinde yer alan diğer rotalar ise sırasıyla Sapanca, Kapadokya, Uludağ ve Kartepe oldu.

facebook-paylas
Tarih: 08-12-2023 20:51
Kış tatillerinin en gözde rotası Abant oldu

Son dönemde tatil planları yaparken, bütçe faktörü en önemli belirleyicilerden biri oluyor. Özellikle uçak ve otobüs biletlerindeki fiyat artışları, tatilcilere istedikleri rotada seyahat etme konusunda zorluklar yaşatabiliyor. Bu noktada arabayla seyahat, hem ekonomik hem konforlu hem de esnek bir seçenek olarak öne çıkıyor. Seyahatseverlerin arabalı tatile yöneldiği bu süreçte, Türkiye’nin lider online ikinci el araç platformu VavaCars; kışın uzun yolculuk yapmak isteyenler için “en favori 5 tatil rotasını” derledi.

VavaCars’ın derlediği verilere göre; kış aylarında arabalı seyahatlerde Türkiye’de en çok tercih edilen tatil rotası Abant olurken, ikinci sırada Sapanca, üçüncü sırada ise Kapadokya yer aldı. Herkesin tercihleri ve öncelikleri farklılık gösterse de Kartepe ve Uludağ da sırasıyla ilk 5 içinde yer alan diğer rotaları oluşturdu. İlk 5’in ardından en çok ilgi gören bir diğer bölge ise Erciyes oldu. Kışın aracıyla seyahat edenlerin yaklaşık yüzde 90’ının ilk tercihi söz konusu rotalar olurken, yüzde 10,61’lik bir kesim ise farklı alternatifleri tercih etti.






YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
VİDEO GALERİ
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI