Bugun...
2016 Ford Mondeo 1.5 Ecobost İnceleme


Oto Haber Moderatörden
 
 

facebook-paylas
Tarih: 10-03-2016 14:11
 

Ford sierra ‘nın halefi olarak 1992 yılında yollara çıkan “mondeo” aradan geçen 20 yılı aşkın süredir birçok ödüle layık görüldü ve benim en çok hoşuma giden modeli 3. jenerasyon modeli olmuştu. Taa ki 2014 yılında yeni kasa ford mondeo gelene kadar…Dinamik ve Agrasif tasarımı ile.. 

2016 yeni kasa mondeo ‘yu bu sefer sizler için yakından inceledik. D segmentinde volkswagen passat, Skoda Superb‘ın en dişli rakiplerinden birisi olan bu otomobilin benzinli otomatik versiyonu ile yaptığımız kısa deneyimleri sizlere bu yazıda anlatacağız. 

Aston martin e benzeyen yeni ford mondeo ;

 Genel tasarım yapısıyla açıkçası yeni mondeo bu konuda ciddi mesafe katetmiş. Üstelik sınıfında passat, insignia, mazda 6, c5, 508, avensis, accord ( Bu arada honda bu klasmanda geliştirmiyor kendini ) superb gibi iddialı rakiplerini düşünürsek, ford bariz şekilde ağırlığını koyuyor. Bir önceki nesilden aldığı uzun kasa yapısını bu modelinde büyüterek devam eden mondeo, 5 metreye yakın uzunluğu ve iri gövde yapısıyla sınıfının sınırlarını gerçekten zorlayan araç olmuş. 

Tasarımsal oyunların etkileri yeni nesil mondeoyu daha dinamik hale getirmiş.

Sesli komut sistemi ile klima ve multimedyadaki ayarlamaları yapabiliyirsunuz. Park sensörleri akıllı asistan olarak devrede Otomatik park asistanı da donanıma göre mevcut. 

Eşya gözleri yeterli derecede.

 

Dış Mekan ;

Araca baktığımızda tek konu bagaj kaputunun verdiği zayıflık hissi ve yükleme alanı. Bagajı açarken de bu hissi yaşıyorsunuz. 429 litrelik bagaj hacmi bir önceki kasada 550 litre yükleme alanı sunarken, yeni mondeo ‘nun bu kadar kısıtlı alana yer vermesi biraz garip olmuş.

İç mekan ; 

Aracın içindeki yerleşim çok hoş. Dıştaki Aston Martin esintili ön ızgara teması varya, iç mekanda ise alışılmışın dışında bir güzellik hissi veriyor. Özellikle multimedya ekranının yerleşim alanı oldukça başarılı diyebiliriz. Kalite olarak rakiplerinden alta düşürülmemeye çalışılmış. Multimedya ekranı burada kendini gösteriyor. Dokunmatik hassasiyeti çok iyi değil ama fena da sayılmaz. 8 inçlik dokunmatik ekran üzerinde klima kontrolü de sağlanıyor. Ford firması burada birçok özelliği bu ekrana toplamış. Buna klimayı da dahil etmiş.  Ekranın hemen altından bu kontroller gerçekleştirilebiliyor. Tüm fonksiyonların dokunmatik ekranlara yerleştirilerek tuş karmaşasına son verilmeye çalışılmış alt alanda fonksiyon tuşlarını yerleştirmesinin önemli ayrıntı olduğunuda unutmayalım.

Dijital ekran furyasının son üyelerinden birisi olan 2016 ford mondeo, passat kadar şölen sunmasa da motor devir ve hız kadranı hareketlerine verdiği tepkiler oldukça başarılıydı. Ayrıca çözünürlük konusunda da gayet iyi seviyede olduğunu söyleyebilirim. Aynı şekilde 8 inçlik dokunmatik ekranı içinde aynı şeyler geçerli. Bunların yanı sıra malzeme kalitesi yeterli seviyede, diz mesafesi de başarılı.Ses yalıtımı konusunda rakibi passat kadar iyi olmasa da sizi araçtan itecek bir detay olmadığını ve gayet başarılı olduğunu da belirtmek isterim.

İncelediğimiz araç yeni kasa mondeo ‘nun 1.5 litrelik turbo beslemeli benzinli motoruydu. 160 beygir 240 nm tork kulağa hoş geliyor.  

Genel Sürüş izlenimleri ; 

Konfor ve yol tutuş orantsı gerçekten güzel diyebilriiz. Esp yeni versiyonu ile daha güvenli ve daha yumuşak bir kıvamda devreye giriyor. Motor performansıda gayet başarılı. 

 

2016 Yeni Kasa Ford Mondeo Sedan 1.5 EcoBoost Titanium Teknik Özellikleri
1.5 lt EcoBoost 160 bg
Motor: 1.5 lt 160 beygir 240 nm tork (turbo benzinli)
Şanzıman: 6 ileri otomatik
Performans: 0-100 km/s: 9.1 saniye – Maksimum hız: 214 km/s
Yakıt Tüketimi: Şehir içi / Şehir Dışı / Ortalama / Co2: 10.3 / 5.5 / 6.3 / 168 g/km
Boyut: Uzunluk / Yükseklik / Genişlik: 4871 mm / 1482 mm / 1852 mm
Bagaj Hacmi: 429 lt
Yakıt Tankı: 62.5 lt
Boş Ağırlık: 1504 kg

2016 Ford Mondeo Sedan 1.5 EcoBoost Titanium Test Aracı Fiyatı: 110.980 TL





YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
SON YORUMLANAN HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
YUKARI