Bugun...
VW Polo 1.2 TSi DSG ve Ford Fiesta 1.0 Ecoboost Powershift Karşılaştırma


Oto Haber Moderatörden
 
 

facebook-paylas
Tarih: 16-02-2016 09:12

Küçük sınıfın her jenerasyonda birbirine rakip olan iki modeli Ford Fiesta ve Volkswagen Polo'yu karşılaştırıyoruz.  Polo 1.2 Tsi ve DSG , Fiesta ise 1.0 Ecoboost ve Powershift kombinasyonlu versiyonları yani düşük hacimli turbo beslemeli vede çift kavramalı şanzımanları ile konuklarımız. Karşılaştırmamız sonucunda Polo ve Fiesta ‘nın yakıt tüketimi, konfor, sürüş keyfi ve ergonomileriyle ilgili önemli detayları paylaşacağım.

Her iki modelinde ortak noktaları var. Turbo beslemeli, çift kavramalı otomatik şanzumanları var. İki araçta makyaj sonrası ufak farklarla yeni nesil görünüme büründü. 

Konsol ; Konumlandırmaları yüksek ve dik konumda ancak poloda golfu andıran bir kabin hissi var. Fiestada ise daha canlı ve estetik bir yapı varken polo daha ağır başlı bir karakter sergiliyor. 

Sürüş ; Gaza bastığınızda Fiesta'da daha hisli bir tepkime varken  Poloda daha ağır başlı bir algılama var. 

Yalıtım ; Bu iki modelde de rakiplerine göre daha iyi bir yalıtım bulunmakta fakat iki modelde de yüksek hızlara çıkıldığında camlardan gelen bir uğultu duymak mümkün. 

Konfor ; Çukurlar ve sürüş olarak Polonun daha konforlu olduğunu söyleyebiliriz. Polo da güvenlik seviyelerini kapatamıyoruz fakat Fiesta da çekiş kontrol sistemini kapatmanız ve daha esnek bir sürüş sağlayabilmeniz mümkün. 

Motor ;

Polo 1.2 TSI  / 90 Bg / 160 Nm Tork / 0-100 10.8 Sn / 7 Lt
Fiesta 1.0 / 100 Bg / 170 Nm Tork / 0-100 10.8 Sn   / 7.2 Lt

Fiesta Poloya göre 80 Kg daha ağır. Bu da poloya 0-100 değerlerinde avantaj sağlamış.

 

Hacim ; 

Fiesta baş ve diz mesafesinde daha tatmin edici. 

Bagaj olarak ikiside aynı değerlerde. 

Fiesta 

 

Polo

 

Fiesta çift kavramalı şanzumanı ile Poloya rakip olarak görülmekte. 

Vites Geçişleri ; 

Polo 7 ileri DSG, Fista 6 ileri Powershift .Vites geçişlerde Polo biraz daha iyi diyebiliriz. 

Çift Kavramalı Şanzuman nedir ? 

Çift kavramalı şanzımanlar temel olarak debriyaj pedalı içermeyen ve elektronik olarak kontrol edilen biri içte, diğeri dışta olmak üzere çift şaftlı ve çift debriyajlı bir otomatikleştirilmiş manuel şanzıman olarak tanımlanabilir. Kavramaların biri tek, diğeriyse çift sayılı vitesleri sağlamak için kullanılır ve motorun torku bir debriyajdan ayrılırken aynı anda diğerine aktarılabilir. Bu teknik sayesinde manuel şanzımanlarla en profesyonel sürücülerin dahi ulaşamayacağı vites değişim süreleri (DSG’ de 8 milisaniye), çift kavramalı şanzımanlar sayesinde sıradan sürücülerin eline geçmiş oldu. Bu şanzımanları kullanan modellerde, manuellerden daha düşük ortalama yakıt tüketimi ve daha iyi hızlanma değerleri elde etmek mümkün oldu.





YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
SON YORUMLANAN HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
YUKARI