Bugun...


Focus 2 / Focus 3 Karşılaştırma
İki aracıda kullanmış biri olarak sizlere iki araç arasındaki farkları özetlemek istiyorum.

facebook-paylas
Tarih: 07-12-2015 12:08
Focus 2 / Focus 3 Karşılaştırma

Dış Özellikler

Focus 2 ile focus 3 arasındaki kasa değişimi tartışılmaz bir derecede estetik olarak farklılık göstermektedir. Focus 3 daha basık ve sportif bir yapı ile dururken focus 2 biraz daha yüksek ve ağır durmaktadır. Sinyaller sisler ve ızgara aynı yerde konumlandırılmıştır. Anten kablosu focus 2 de on surucu tarafındayken focus 3 de ise atka tarafa alınmıştır. Arka stoplar focus 3 de daha estetik bir yapıya kavuşturulmuştur. 

İç Özellikler

On göğüs tamamı ile yenilenmiş focus 3 lerde ön yan koltuk daha dar bir şekle girmiştir. Göğüs oturan kişinin dizlerine doğru eğimlidir bu bence bir dezavantaj evet güven verici bir duruş söz konusu fakat oturan kişiyi birazda rahatsız ediyor. 

Torpido : Yan tarafta biri otururken torpidoyu açmak çok da kolay değil.

İç Aydınlatma : Focus 3 lerde iç aydınlatma focus 2 lere göre çok başarılı bir hal almış. Tavanda 2 ayrı lamba olması focus 2 deki karanlık iç aydınlatmadan eser bırakmamış. Gösterge ve teyp mavi ışıkları çok başarılı Vites daha yumuşak ve akılıcı 

Tuşlar ve Radyo : Focus 3 de tuşlar estetik bir görünüm kazanmış ve dreksiyon üstündeki düğmeler bile aydınlatmalı Focus 2 lerde direksiyon üstü düğmeleri gece bulabilmek için baya bir çaba sarf ediyorsunuz alışana kadar. Focus 3 de Mp3 desteği olması büyük bir artı klasör yapılarını ayrıntılı olarak yönetebiliyorsunuz.

Performans ve Motor

Kullanılan motor tipine göre performansda değişiklikler gözükmekte. 110 bg ve 95 bg modelleri var.  Focus 2 araç 110 bg di ve gerçekten çok performanslı ve ara geçişleri gerçekten hissedilir güşte ide şu an kullandığım focus 3 ise 95 bg ara hızlanmalarda tatmin edici olmasa da araç ivme kazandıktan sonra gerçekten çok başarılı.

Ses 

Focus 3 tartışmasız focus 2 ye göre daha sessiz.. Ben bir dizel kullanıcısı olarak araç benzinlimi diye düşünmedim değil :) Yol sesi, dış sesler ve motor sesi tartışmasız %50 daha iyi... 

Yakıt Tüketimi 

Focus 3 ler focus 2 lere göre %20 yakın bir yakıt verimliliği sunmakta performanslı bir sürüşte focus 2 6,2 lt yakıt tüketirken focus 3 5,6 olarak tüketim göstermekte. 
 
Özet : Focus 2 den Focus 3 e geçmek isteyenler için özetle iç hacim biraz daha küçük fakat yenilikler göz ardı edilmeyecek kadar çok. Daha kusursuz bir sürüş ve daha sessiz bir araç





YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
VİDEO GALERİ
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI