Bugun...


Opel Corsa, Ford Fiesta Karşılaştırması
Merhaba, ankaraotohaber okuyucuları; İki rakip, Opel Corsa ve Ford Fiesta. Bu yazımda bu iki aracı karşılaştıracağım.

facebook-paylas
Tarih: 19-02-2016 14:38
Opel Corsa, Ford Fiesta Karşılaştırması

Merhaba, ankaraotohaber okuyucuları;

İki rakip, Opel Corsa ve Ford Fiesta. Bu yazımda bu iki aracı karşılaştıracağım.

Karşılaştırdığım modellerin teknik verileri şöyle;

 

OPEL CORSA

Opel Corsa, C kasadan sonra geleneksel çizgisini daha modern iç ve dış tasarıma taşıdı. Devam eden yıllarda da ufak dokunuşlarla bu güne geldi.

2015 Cenevre Otomobil fuarında tanıtılan Corsa, Yeni ve güçlü tasarımıyla Opel’in sınıfında en iddialı modeli. Yeni Opel Corsa kaslı görüntüsüyle oldukça atletik görünmekte. Bir önceki kasaya göre genişletilmiş ön panjur ve hava kanalları dikkat çekiyor, önden kapıdan başlayarak arkaya kapı ortasında son bulan ütü izi şık olmuş, Bi-Xenon farların tasarımı araca çok yakışmış, Led gündüz farları ayrı bir hava katmış, arka görünüşü daha toparlanmış, amblem değişmiş.

İç detaylara gelirsek, kullanılan kaliteli materyal eskisine göre daha iyileştirilmiş ve parçalar yerine daha sağlam oturtulmuş, deri direksiyon simidi ve üzerindeki tuşların dizilimi yerinde ve kullanımı pratik.

Kırmızı gösterge tablosu, düğüme aydınlatmaları, daha büyük ve belirgin sayaçlar ve ortasındaki araç bilgisayarını beğendim. İç mekan sınıfına göre oldukça geniş, kesinlikle küçük denilemez. Hem kokpit hem de arka alan bu sınıftaki bir araca göre bence gayet yeterli genişlikte. Kaliteli kumaş kullanılan koltuklar oldukça rahat, konforlu.

Aracı test ettiğim parkurda hızlanma ve yol tutuş performansı Opel klasiği olarak gayet iyi, gerçekçi yakıt (Broşürlerdeki değerler hep farklı söyler) değerleri; Şehir içinde 7,1 Litre, Şehirler arası 5,6 Litre tüketiyor.

Yeni Opel Corsa Enjoy Motor Seçenekleri:

  • 1.2 lt. ECOTEC® 70 HP 5 İleri Manuel
  • 1.4 lt. ECOTEC® 90 HP 6 İleri Otomatik
  • 1.3 lt. CDTI ECOTEC® 75 HP 5 İleri Otomatik
  • 1.3 lt. CDTI ECOTEC® 95 HP 5 İleri Easytronic

 

FORD FIESTA

Makyajlanarak, ızgara ve far tasarımıyla küçük Aston Martin görüntüsüne kavuşan Fiesta, baz versiyonundaki donanım özellikleriyle göz dolduruyor.

Sınıfındaki rakiplerine göre fiyatı da oldukça iddialı. Araçtaki en beğendiğim ve baz versiyonunda bile standart olan Ford MyKey sistemi. Özellikle endişeli babaların, ele avuca sığmayan çocukları için düşünülmüş bir özellik. Bu özellik yedek anahtara çeşitli yetkiler vermekte; otomobilin maksimum hızını, müzik ses sisteminin seviyesini sınırlandırabilmeyi sağlıyor. Emniyet kemeri takılmaması durumunda müzik sesinin kapatılmasını sağlayarak hız yapılmasının önüne geçiyor. Bu sistemin ne kadar sağlıklı çalıştığını test aracında deneyemedim maalesef ama edindiğim bilgiye göre sistem gayet başarılı.

Dış tasarımı çok beğendim, yukarıda da söylediğim gibi önden küçük bir Aston Martin havasında, nerdeyse ön cama kadar uzanan Far tasarımı oldukça şık ve sis farlarının konumlandırması yerinde.

İçerde durum daha keyifli, açıkçası aracın gösterge ve orta konsolunu çok beğendim, eskiden kırmızı olan gösterge fon ışığı artık mavi olmuş. Kokpit biraz dar. Kaliteli kumaş ve işçiliği aracın içine girdiğinizde hemen fark ediyorsunuz. Arka koltukların diz ve baş mesafesi yeterli. Arka çapraz görüş ise tasarım nedeniyle biraz kısıtlı.

Aracı test ettiğim parkurda hızlanma ve yol tutuş performansı Corsa da olduğu gibi oldukça güven verici. Gerçekci yakıt (Broşürlerdeki değerler hep farklı söyler) değerleri; Şehir içinde 7 Litre, Şehirler arası 5,1 Litre tüketiyor. ( Corsa’ ya göre bir tık daha ekonomik denilebilir. )

Yeni Ford Fiesta Motor Seçenekleri:

  • 1.25i 82PS  Benzinli    Euro VI    5 İleri Manuel    
  • 1.4i 96PS    Benzinli    Euro VI    5 İleri Manuel 
  • 1.6i 105PS  Benzinli    Euro VI    6 İleri PowerShift Otomatik
  • 1.0i 100PS  Benzinli    Euro VI    6 İleri PowerShift Otomatik

 

Sonuç olarak her iki aracıda yaklaşık 10 km kadar kullanarak test ettim. Şehir içi ve çevre yollarında kullandığım araçların ikisini de beğendim. Corsa daha güven verici, Fiesta daha konforluydu. Fiesta biraz daha ekonomik tüketime sahip ve fiyat olarak Corsa’ya göre daha ucuz. Corsa hem iç hem de dış tasarımda biraz daha geniş. Sınıfının iki rakibini kullanmaktan oldukça keyif aldım.

Herkese Kazasız Sürüşler Dilerim..

Anketimize Katılın!

Sizce Opel Corsa mı? Ford Fiesta mı?






YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
VİDEO GALERİ
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI